Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад мільйон гривень оборонних коштів – підозрюють підприємця

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний уклав договір з військовою частиною Міноборони на поставку респіраторів на суму понад 1 млн грн. Проте, до військової частини він поставив контрафактні респіратори, які взагалі не відповідають вимогам Держстандартів України. А отримані оборонні бюджетні кошти, які були перераховані на його розрахунковий рахунок, він привласнив.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється першим слідчим відділом територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.