Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення майже 3 млн грн – на Житомирщині судитимуть трьох посадовців міськради

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців міської ради за фактом привласнення майна (ч. 5 ст. 191 КК України). Крім цього, одному з них – першому заступнику мера, інкриміновано умисне, з метою одержання неправомірної вигоди, використання службового становища (ч. 1 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, що в березні 2022 року місто отримало понад 80 тонн пального, яке передали на баланс комунальному підприємству як матеріальний резерв. Далі його, за договором, мали передати на зберігання приватному підприємству. 

Натомість заступники міського голови, а також начальник комунальної служби передали пальне для продажу на приватну автозаправку без укладання будь-яких офіційних документів.

Експертиза встановила, що міському бюджету заподіяно шкоди на майже 3 млн грн. Прокурори заявили позов про стягнення заподіяних збитків.

Також накладено арешт на майно обвинувачених – дві земельні ділянки, житловий будинок, квартиру та нежитлові і виробничі приміщення майнового комплексу загальною площею 1600 м2.

Досудове розслідування здійснював Бердичівський райвідділ поліції. 

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.