Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинено діяльність злочинної групи, яка займалася збутом наркотиків з обігом 2 млн грн щомісяця

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора припинено діяльність злочинної групи, яка займалася виготовленням та збутом психотропної речовини «Aльфа-PVP» на території чотирьох областей (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства, до складу злочинної групи входило четверо мешканців Хмельниччини. Її лідер для маскування діяльності винаймав закинутий будинок в одному із сіл Житомирської області, де обладнав нарколабораторію з виготовлення наркотичних засобів.

Синтезом психотропів займався учасник групи, який мав спеціальні знання та уміння роботи з хімічними сполуками. 

Потужності цієї лабораторії дозволяли виготовляти щонайменше 3 кг «Альфа-PVP» щомісяця.

Готовий товар «хімік» пересилав до м. Хмельницького, де інші учасники фасували його та збували на території Тернопільської, Рівненської, Хмельницької та Житомирської областей гуртовими партіями через пошту та «мастер-клади» – великі закладки. 

Також вони пропонували свою продукцію на власному Телеграм-каналі, який адміністрував лідер угруповання, придбати заборонені речовини можна було лише за криптовалюту. Такий «бізнес» приносив їм щонайменше 2 млн грн доходу щомісяця.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, автомобілях та лабораторії виявлено та вилучено майже 5 кг готового «Альфа-PVP», 65 л «Альфа-PVP» у рідкому стані на етапі синтезу, а також амфетамін та канабіс. Крім того, вилучено майже 9 л прекурсорів, лабораторне обладнання, мобільні телефони та сім-карти різних мобільних операторів.

За цінами чорного ринку вартість вилучених речовин та прекурсорів становить понад 10 млн грн.

Наразі трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.