Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинення трансляції українських каналів на тимчасово окупованій території Донеччини – підозрюються працівники телекомунікаційного підприємства

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканцям м. Донецька заочно повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, упродовж 2014-2016 років інженери передавальної станції Донецької філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, вступивши у злочинну змову з представниками незаконних збройних формувань РФ, незаконно втрутилися в роботу обладнання. Підозрювані припинили трансляцію на тимчасово окупованій території Донецької області понад 30 українських теле- і радіоканалів, замінивши їх на заборонені російські канали теле- й радіомовлення та канали псевдореспублік.   

Своїми протиправними діями вони сприяли формуванню у населення думки про нібито нелегітимність української влади та законність окупаційної адміністрації.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління з дислокацією у м. Маріуполі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури