Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці перекрили кілька каналів незаконного перетину держкордону військовозобов'язаними

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури, Центральної окружної прокуратури міста Дніпра та Золотоніської окружної прокуратури Черкаської області викрито та повідомлено про підозру трьом громадянам, які організовували незаконний перетин кордону військовозобовʼязаним.

Один з каналів налагодив пастор баптистської церкви на Буковині. За даними слідства, за 3500 євро він організував для жителя Чернівців незаконну переправу до Молдови.

Підозрюваний сповістив чернівчанина про необхідність прибути на територію Дністровського району. У визначеному місці військовозобов’язаний отримав необхідний інструктаж. Потім пішов до приватного домоволодіння організатора незаконного перетину для розрахунку та очікування водія, який повинен був доставити його до лінії розмежування держкордону.

Ввечері транспортний засіб з громадянином призовного віку, який прямував до прикордонного населеного пункту, зупинили правоохоронці.

Інший канал налагодив мешканець м. Дніпро, який за 13 тис доларів США обіцяв перевезти «клієнта» через кордон поза межами пункту пропуску. Його затримано під час отримання першої частини коштів у сумі 6 тис доларів США.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання та автомобіля фігуранта вилучено документи, носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

Їм повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Також керівниця однієї з приватних медустанов міста Золотоноша сприяла незаконному переправленню особи через кордон. Вона отримала від військовослужбовця неправомірну вигоду 3000 доларів США за допомогу у вирішенні питання щодо встановлення групи інвалідності.

На підставі фіктивного діагнозу чоловік звільнявся від служби в ЗСУ та мав право безперешкодно виїхати за межі України.

Їй повідомлено про підозру у здійсненні впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Нацполіції в областях. Оперативний супровід - обласні Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.