Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працівника «міністерства днр» за держзраду засудили до 15 років ув’язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав жителя одного із сіл Волноваського району Донецької області винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його на три роки позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності.

Окрім того, засудженого позбавлено спеціального звання «старший прапорщик служби цивільного захисту».

Прокурори в суді довели, що після окупації Волновахи військами рф, командир відділення однієї з частин 11 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшов на бік ворога. Він зрадив присязі та погодився обійняти посаду «командира рятувального відділення» у так званому «пожежно-рятувальному загоні м. Волноваха міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайним ситуаціям та ліквідації наслідків стихійних лих днр».

Під час роботи у псевдооргані він надавав окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Також для подальшого встановлення на території району окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри ворожих військ «командир відділення» брав участь в агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.