Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працівницю податкової з Куп’янська судитимуть за держзраду

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головної державної інспекторки Куп‘янського відділу ГУ ДПС в області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Куп‘янськ податківиця добровільно співпрацювала з представниками РФ. Вона вступила до лав створеного псевдооргану — «Податкової служби Харківської області».

Жінка проводила незаконне адміністрування платежів з мешканців тимчасово окупованої території Харківської області. Таким чином до окупаційного бюджету надходили російські рублі.

Також податківиця їздила до населених пунктів Куп‘янського району та агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади на Харківщині.

У жовтні правоохоронці затримали її у м. Куп‘янськ.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — ДБР та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.