Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працевлаштувався в окупаційний експертно-криміналістичний центр Херсонської області – у колабораціонізмі підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Херсона у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також йому обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою.

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації міста почав працювати на окупаційну владу держави-агресора. Він обійняв посаду «старшего эксперта отделения бухгалтерских и финансово-аналитических экспертиз» у так званому «Экспертно-криминалистическом центре ГУ МВД Херсонской области».

На «посаді» підозрюваний виконував злочинні накази та розпорядження окупаційної влади, готував висновки експертиз незаконного правоохоронного органу.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та документи, які свідчать про причетність його до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області, оперативний супровід - Херсонське управління ДВБ Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.