Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Вінниці, який збирав та передавав у росію відомості про оборонні підприємства в місті

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік встановив злочинний зв’язок з представником рф, якому передавав стратегічно важливу для ворога інформацію.

На початку червня 2023 року він виконував завдання замовника зі збору та передачі відомостей про об’єкти військової й цивільної інфраструктури у Вінниці. Повідомляв їх адресне розташування, режим роботи та охорони.

Задокументовано, що підозрюваний вів спостереження за територією одного з підприємств оборонного комплексу. Вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти виїзду та в’їзду військової техніки.

Також за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку поблизу стратегічних військових об’єктів в обласному центрі.

Надалі надсилав здобуті дані з фотодоказами та скріншотами. Замовник підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

Під час чергового спостереження чоловіком за згаданим оборонним підприємством його затримали.

На місці вилучено мобільний телефон з відзнятими фото та «шпигунськими» програмами, які він використовував.

За клопотанням прокуратури до підозрюваного застосовано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.