Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі депутату Сватівської міськради від «ОПЗЖ» – ексзавідувачу відділення обласної лікарні

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру у колабораційній діяльності депутату Сватівської міської ради від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ» (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення рф він був завідувачем одного з відділень Сватівської обласної психіатричної лікарні.

В умовах воєнного стану почав співпрацювати з окупантами та очолив незаконно створену медичну установу так званої «лнр». 

На початку квітня 2022 року підозрюваний добровільно обійняв посаду «головного лікаря Сватівської республіканської психіатричної лікарні лнр», яка підпорядковується так званому «міністерству охорони здоров’я» псевдореспубліки.

Він організовує роботу «медзакладу» та впроваджує в дію політику окупаційної адміністрації держави-агресора в сфері охорони здоров’я на захопленій території.

«Головлікар» періодично бере участь у «підвищенні кваліфікації» медичних працівників, яке проводять представники влади так званої «лнр».

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.