Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом особам, які під знаками відомих брендів виготовляли фальсифіковану побутову хімію

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи у незаконному використанні знаку для товарів і послуг, фірмового найменування (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, упродовж 2021-2022 років на території Тернопільської області діяла група осіб. Під виглядом відомих світових брендів-виробників побутової хімії вони організували систематичне виготовлення та реалізацію продукції невідомого походження.

Проаналізувавши, які товари користуються попитом, підозрювані без передбаченого законом дозволу, виготовляли побутову хімію та продавали її в мережі магазинів під виглядом та в упаковках відомих торгових марок. Торгівля здійснювалася на постійній основі по цінах нижчих середньо-ринкових.

Правоохоронцями вилучено близько 1500 одиниць упакованих фальсифікованих засобів побутової хімії. Матеріальні збитки оцінюються приблизно в 1 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється ГСУ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.