Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом громадянам, які сприяли державі-агресору

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора трьом громадянам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані після початку повномасштабного вторгнення рф залишилися на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Вони почали добровільно сприяти державі-агресору. Чоловіки виконували ремонтно-будівельні роботи з облаштування стратегічних і логістичних ділянок дороги, яка з’єднує по материковій частині України тимчасово окуповану територію АР Крим із окупованими частинами Луганської і Донецької областей.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.