Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру першій «жінці-смотрящій» за наркотрафіком у слідчому ізоляторі

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «смотрящій» за наркотрафіком та ще одній учасниці злочинної групи.

За даними слідства, до складу злочинної групи входили семеро осіб. Організатором групи був так званий «смотрящий» за наркотрафіком в одному з корпусів ізолятора. До цієї діяльності він залучив спільників – утриманців СІЗО, та осіб, які перебувають на волі.

Кожен учасник мав чітко визначені ролі щодо придбання, перевезення та подальшого збуту наркотичних засобів.

Перебуваючи в СІЗО, 50-річна уродженка Києва отримала статус так званої «смотрящої». До її обов’язків входило контролювати наркотрафік у жіночому корпусі установи. Заборонені речовини надходили до державної установи шляхом передач. Наркотики ретельно маскували серед інших речей. Частина «прибутку» йшла на поповнення так званого «общаку», решта – на придбання нових партій наркотиків. Щомісяця вони витрачали на покупку «товару» понад 500 тис грн.

Наразі так званій «смотрящій» повідомлено про підозру за фактами встановлення або поширення злочинного впливу, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин чи сильнодіючих лікарських засобів (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 306, ч. 4 ст. 321 КК України.

Ще одній учасниці, яка займалася фасуванням та доставкою наркопакунків до СІЗО повідомлено про підозру за фактами незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 4 ст. 321, ч. 3 ст. 307) КК України.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру ще 5 учасникам злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України у співпраці з оперативними співробітниками СІЗО.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.