Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру одинадцяти особам, які зливали пальне з локомотивів Укрзалізниці

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи та восьми машиністам за фактами викрадення пального (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, мешканець Вінницької області організував схему викрадення пального під час руху локомотивів АТ «Укрзалізниця» та їхньої стоянки на станціях. До неї він залучив свого батька, який працював черговим на одній зі станцій, та співробітників кількох локомотивних ДЕПО.

За один раз вони зливати до 3 тонн палива, яке надалі вивозили до місць тимчасового зберігання. В подальшому підшуковували клієнтів та збували його за готівку.

Лише за попередніми підрахунками співучасники заробили на викраденні понад 1,5 млн грн. Такі їх дії призвели до збитків АТ «Укрзалізниця» та дестабілізували роботу залізниці, пов’язану із здійсненням всіх видів перевезень у необхідних обсягах задля задоволення потреб Збройних Сил України, національної економіки та населення у військовий час.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи, шести з них – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НП України у співпраці зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.