Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть кримську суддю, яка причетна до переслідування громадян України

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційній судді з Криму за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Слідством встановлено, що після окупації півострова підозрювана зрадила присязі на вірність народу України. Перебуваючи на посаді судді Керченського міського суду АРК, вона перейшла працювати на ворога. 

У 2020 році підозрювану указом президента рф призначено суддею «Верховного суду Республіки Крим».

Своїми діями та рішеннями ця «служителька Феміди» сприяла переходу української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за російським законодавством та сприяла рф у проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Також «суддя» була причетна до переслідування громадян України та придушення спротиву окупації півострова. У складі окупаційного «Верховного суду» у Криму вона брала участь у винесенні незаконного вироку проти Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та ув’язнення активіста Едема Бекірова.

Досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташованим у м. Мелітополі, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.