Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ексдиректору медичного закладу Херсона за пособництво ворогу та розтрату бюджетних коштів на понад 7 млн грн

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому директору центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф у пособництві державі-агресору та розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 111-2, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з окупантами. Він обійняв посаду «в.о. главного врача» захопленого окупантами медзакладу, який згодом перереєстрував за законодавством рф.

Підозрюваний організував відкриття банківського рахунку у незаконно створених установах держави-агресора, видавав зарплату у рублях, надав приміщення для проведення псевдореферендуму. Також він здійснив переміщення спецтранспорту швидкої медичної допомоги на тимчасово окуповану територію.

Окрім того, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсона та зловживаючи службовим становищем, він уклав нікчемні договори з місцевими підприємствами та розтратив бюджетні кошти центру на суму понад 7 млн грн, спричинивши збитки державі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.