Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом псевдозаступникам голови окупаційної «Чернігівської військово–цивільної адміністрації Бердянського району»

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом псевдопосадовцям із Чернігівки повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, жителі Бердянського району після повномасштабного вторгнення РФ почали співпрацювати з ворогом. Вони погодились на призначення заступниками голови у незаконний орган влади «Черниговская военно-гражданская администрация Бердянского района».

Працюючи на посадах, підозрювані забезпечували безперешкодну роботу військової окупаційної адміністрації. Розпоряджались коштами та майном Чернігівської селищної ради, організовували інвентаризацію об’єктів нерухомості з метою пошуку та подальшої «націоналізації» майна підприємств та установ України, власники та керівники яких вимушені були виїхати на підконтрольну територію України.

Формували в підконтрольних закладах освіти матеріально-технічну базу та підшукували персонал для подальшої інтеграції навчального процесу за стандартами освіти країни-агресора.

Організовували серед мешканців Чернігівської територіальної громади агітаційні заходи, на яких переконували, що «РФ не є їхнім ворогом» та закликали до підтримки окупаційної влади та військ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.