Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру депутатці селищної ради на Харківщині, яка передала окупантам 250 тонн врожаю

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури депутатці Шевченківської селищної ради Куп‘янського району повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Правоохоронці затримали її 4 жовтня у Харкові.

За даними слідства, під час окупації смт Шевченкове депутатка, яка є власницею декількох сільськогосподарських підприємств, активно допомагала російським військовим. Жінка передала окупантам складські приміщення фермерських господарств для розміщення там представників збройних формувань держави-агресора.

Також фермерка надала своїм працівникам вказівку зібрати пшеницю, горох, ячмінь та гірчицю для передачі представникам РФ. Прокурори встановили, що у серпні вона віддала окупантам 250 тонн насіння соняшника урожаю 2021 року, які було вивезено до Бєлгородської області РФ.

Окупанти призначили жінку на псевдопосаду керівника так званої «спілки виробників сільськогосподарської продукції». Вона отримала повноваження взяти на «зовнішнє управління» місцеві сільськогосподарські підприємства, посадові особи яких покинули тимчасово окуповану територію. Псевдопосадовиця повинна була організувати збір наявного на підприємствах врожаю та його передачу на потреби місцевої окупаційної адміністрації.

Досудове розслідування здійсню Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.