Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Постачав молочну продукцію власного заводу окупантам та до псевдореспублік – судитимуть депутата з Куп‘янська

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Куп’янської районної ради Харківської області, який є підприємцем, за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що гендиректор молочноконсервного заводу у Куп‘янську під час окупації міста налагодив робочі та ідеологічні зв‘язки з представниками РФ.

З так званою «Военно-гражданской администрацией Купянского района» обвинувачений уклав договір поставки товару на понад 3,5 млн грн.

З травня по вересень 2022 року гендиректор уклав контракти на реалізацію молочної продукції з підприємствами в окупованому Луганську на суму близько 100 млн грн.

На початку вересня в одному з російських пропагандистських Телеграм-каналів був виставлений «звіт» про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів.

Під час проведення обшуку за місцем знаходження заводу депутата правоохоронці вилучили понад пів мільйона російських рублів.

Наприкінці жовтня депутата затримали. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.