Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Постачання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів до Київського СІЗО – підозрюють сімох учасників організованої групи

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру семи учасникам організованої групи, яка займалася доставкою та збутом наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів на території ДУ «Київський слідчий ізолятор».

За даними слідства, організатор злочинної групи, маючи серед ув’язнених осіб «авторитет», у період попереднього ув’язнення в Київському слідчому ізоляторі був визначений відповідальним за постачання на територію СІЗО заборонених речовин. Він організував канал постачання наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів. До цієї діяльності залучив ще шістьох осіб, серед яких троє – утриманці установи попереднього ув’язнення, а ще троє на той час перебували на волі. Передавали наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські засоби шляхом направлення посилок, а потім за вказівкою організатора збували їх серед арештованих.

В ході проведення обшуків в учасників організованої групи вилучено телефони, чорнові записи, наркотичні засоби та психотропні речовини, ваги, банківські картки та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Шести підозрюваним інкриміновано незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів, а організатору – ще й встановлення або поширення злочинного впливу (ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Наразі двом із підозрюваних обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, вирішуються питання щодо обрання запобіжних заходів іншим учасникам організованої групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.