Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пособництво в привласненні 1,9 млн грн на будівництві спортивно-оздоровчого комплексу в м. Тростянець – повідомлено про підозру підприємцю

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру у пособництві в привласненні бюджетних коштів та підробці документів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у липні 2021 року між директором ТОВ та Тростянецькою міською радою укладено договір щодо будівництва спортивно-оздоровчого комплексу в м. Тростянець Сумської області. Функції інженера з технічного нагляду на об’єкті виконував підприємець.

Після завершення будівництва директор товариства склав акти виконаних робіт, вказавши недостовірні дані. Достовірно знаючи, що роботи на об’єкті виконані не в повному обсязі згідно з проєктно-кошторисною документацією, підприємець їх затвердив.

На підставі цих офіційних документів на рахунок товариства замовником оплачено 19,7 млн грн. Однак згідно висновку експертів вартість фактично виконаних товариством робіт завищена на понад 1,9 млн грн. 

Відтак привласнення директором ТОВ зазначеної суми стало можливим виключно за пособництва підприємця.

Раніше за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом підробки документів вже повідомлено про підозру директорові ТОВ, яке виконувало роботи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №1 (м. Тростянець) Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.