Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював інформацію про переміщення ЗСУ — викрито інформатора окупантів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури мешканцю м. Красноград повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань (ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у період з червня по жовтень юнак, вступивши у злочинну змову з представниками країни-агресора, передавав їм дані про дислокацію підрозділів ЗСУ, їхнє озброєння і переміщення. Проросійськи налаштований громадянин спілкувався з окупантами через месенджер.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Харківській області та кіберфахівцями УСБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.