Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював фейки та виправдовував збройну агресію РФ проти України – киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у квітні-травні 2022 року, використовуючи власний акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі, поширював для її користувачів повідомлення та зображення. Вони виправдовували збройну агресію РФ проти України.

У своїх дописах він підтримував та популяризував дії країни-агресора у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, поширював російські фейки, стверджував, що «українці самі у всьому винні». Також чоловік принижував та негативно висловлювався про представників органів державної влади та Збройних Сил України.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

У ході обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.