Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював дані про місця дислокації ЗСУ на Миколаївщині – судитимуть місцевого мешканця

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаївської області за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений систематично збирав та поширював через проросійський Телеграм-канал інформацію про направлення, переміщення та розташування військовослужбовців, озброєння та військової техніки ЗСУ на території міста Миколаєва та області. 

У серпні 2022 року він поширив інформацію про місця розташування паливно-мастильного складу Збройних Сил України та військової техніки, а саме системи ПВО та артилерійських систем ЗС України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ в Миколаївській області.

На вирок суду обвинувачений чекає під вартою. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.