Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Порубка лісу на землях «Укрзалізниці» на 7 млн грн – судитимуть сімох учасників організованої групи на Одещині

Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо сімох учасників організованої групи за фактом порубки дерев у захисних лісових насадженнях на майже 7 млн грн (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, мешканець Подільська організував групу, до складу якої увійшло п’ятеро його земляків та співробітник одного з райвідділів поліції Одещини. Спільники здійснили порубку дерев породи «дуб», «ясен», «клен» та лісових насаджень на території земель АТ «Укрзалізниця» з метою подальшого продажу лісопродукції.

Під час обшуків за місцем події та мешкання підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили 5,2 кубометрів дров та інші лісоматеріали, автомобіль, бензопили, сокири, мобільні телефони та чорнові записи.

В ході досудового розслідування пред’явлені позови про відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.