Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад пів мільйона гривень безпідставних премій – повідомлено про підозру ексголові Держспецзв’язку

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора колишньому Голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомлено про підозру в умисній бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 426 КК України).

За даними слідства, генерал-лейтенант під час проходження служби у 2015-2019 роках всупереч вимогам керівних документів не погодив з Кабінетом Міністрів України пропозиції щодо можливості нарахування та виплати керівництву Держспецзв’язку відповідних виплат. За відсутності такого дозволу він на власний розсуд прийняв рішення про призначення собі та своїм заступникам щомісячних премій та надбавок за інтенсивність, самостійно визначивши розміри. Сума завданих збитків становить понад півмільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.