Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поліцейську з Донеччини підозрюють у співпраці з окупантами

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури поліцейській з Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, помічниця дільничого офіцера поліції Маріупольського РУП ГУНП Донеччини у травні 2022 року після окупації Маріуполя пішла на співпрацю з військами РФ та підконтрольної їй псевдореспубліки.

Вона вступила до лав так званого «МВД ДНР» та разом з іншими колишніми поліцейськими Донеччини склала присягу «сотрудника органов внутренних дел Донецкой народной республики».

Підозрювану оголошено в розшук. Судом задоволено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.