Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поліцейського зі Скадовська засуджено до 15 років позбавлення волі за колабораціонізм

За публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду працівника Скадовського районного управління поліції визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Засудженому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 15 років. 

Прокурори у суді довели, що поліцейський, підтримуючи збройну агресію рф проти України, погодився на співпрацю з окупаційною владою. Він обійняв посаду «начальника дорожньо-патрульної служби» у так званому «Голопристанском районном отделеним полиции гу мвд Херсонской области».

Чоловік брав безпосередню участь в організації охорони виборчих дільниць у Скадовську під час проведення референдуму щодо «приєднання» Херсонської області до складу рф і забезпечував організацію агітаційних заходів на підтримку окупаційного режиму.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.