Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримував агресію РФ – жителю Конотопа повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Конотопа за фактом поширення матеріалів, у яких містяться заперечення збройної агресії проти України, розпочатої у 2014 році, визнання правомірною тимчасової окупації частини нашої держави та глорифікація представників збройних формувань Російської Федерації (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, чоловік, будучи проросійсько-налаштованим, після повномасштабного вторгнення окупантів в Україну на власній інтернет-сторінці забороненої соціальної мережі систематично поширював дописи, які підтримують агресивну політику РФ. Вихваляючи російських військових, поширював публікації про їхні вигадані героїчні вчинки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.