Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримувала дій агресора та виправдовувала війну проти України – судитимуть кримську «сенаторку»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «кримської сенаторки» за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, а також та колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що з моменту тимчасової окупації Криму у 2014 році обвинувачена перейшла на бік ворога та активно почала будувати свою «кар’єру». Спочатку займала посаду члена Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, у 2019 році її призначили повторно.

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України обвинувачувана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації.

Обвинувачувана неодноразово закликала до необхідності активізації «спецоперації» та наголошувала, що це робиться з метою «очищення від погані».

У своїх виступах «сенаторка» підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям».

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.