Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримала окупантів та заохочувала підлеглих до співпраці з ворогом - судитимуть ексдержслужбовицю з Луганщини

Святошинською окружною прокуратурою міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки смт. Мілове Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена до початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну працювала фахівцем у центрі зайнятості одного з відділень Луганської області.

Після захоплення смт. Мілове бойовиками НЗВФ «ЛНР» та військами РФ, держслужбовиця відкрито висловила підтримку окупаційним військам та почала надавати їм всебічну допомогу.

На початку квітня 2022 року, запевнивши представників окупаційної адміністрації у своїй відданості, вона була призначена на посаду директора "Об'єднаного відділення Республіканського центру зайнятості самопроголошеної ЛНР у Міловському районі", де працює по цей час.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Святошинського УП ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.