Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підготовка до нових «виборів» на тимчасово окупованій території Луганщини – підозрюються троє місцевих жительок

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівному складу «виборчої комісії лнр», призначеному окупаційною владою рф для проведення нових псевдовиборів.

«Голові», її «заступнику» та «секретарю комісії» інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з січня 2023 року розпочато підготовку до проведення чергового незаконного голосування на тимчасово окупованій території Луганської області.

Тоді у псевдореспубліці було утворено «виборчу комісію». У подальшому так званий «голова лнр» видав фейковий указ «Про призначення членів виборчої комісії лнр першого складу».

Встановлено, що у незаконній окупаційній структурі керівні посади обійняли троє жителів Луганська. Раніше їм повідомлено про підозру за організацію та проведення псевдореферендуму на Луганщині у вересні 2022 року. Жінки входили до складу так званої «центральної виборчої комісії лнр».

Наразі підозрювані відповідатимуть за проведення у вересні цього року незаконних виборів із обрання «депутатів» псевдопарламенту «лнр» та інших окупаційних органів.

На цей час вони проводять агітаційну кампанію на підтримку «виборів», формують так звані «територіальні виборчі комісії» та займаються облаштуванням «дільниць».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.