Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час окупації Балаклії обійняв посаду у псевдоправоохоронному органі – у держзраді підозрюється експоліцейський

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури експравоохоронцю заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Балаклія колишній поліцейський пішов на співпрацю з російськими військовими. У квітні, перебуваючи у приміщенні будівлі колишнього будинку культури, він спільно з російськими військовими видавав місцевим гуманітарну допомогу від РФ, створюючи у людей хибне враження про «турботу» сусідньої держави.

Згодом підозрюваний погодився на пропозицію від окупантів стати так званим «поліцейським патрульно-постової служби» в незаконному органі «Балаклейском отделе полиции». Він патрулював місто, супроводжував російських військових та охороняв об'єкти, які мають значення для окупаційної адміністрації РФ. Також він патрулював ринок, поки російські військовослужбовці збирали «данину» з місцевих підприємців.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітник ДБР, Управління СБУ в області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.