Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перехід на бік ворога та співпраця з окупантами – повідомлено про підозру колишньому поліцейському з Ізюма

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому працівнику правоохоронного органу заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року в тимчасово окупованому м. Ізюм колишній поліцейський почав співпрацювати з російськими військовими. Підозрюваний отримав від військовослужбовців країни-агресора пропозицію щодо патрулювання міста та гарантування безпечного перебування окупантів, на яку він погодився. На виконання завдання своїх «кураторів» підозрюваний почав пропонувати своїм колишнім колегам перейти на бік ворога, проте отримав відмову.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.