Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перехід на бік агресора та допомога окупантам – у держзраді підозрюються заступники Вовчанського міського голови

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури першій заступниці та заступнику Вовчанського міського голови заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у тимчасово окупованому Вовчанську посадовці добровільно перейшли на бік ворога. На прохання представників країни-агресора підозрювані брали участь у так званих нарадах спільно з окупантами та самопроголошеним «головою тимчасової цивільної адміністрації». Перша заступниця надавала представникам країни-агресора списки учасників АТО/ООС, учасників проукраїнських організацій та патріотично налаштованих громадян. Обидва заступники забезпечували російських військових харчуванням, вирішували питання щодо їх поселення та добровільно надавали технічні засоби для будівництва окупантами фортифікаційних споруд.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.