Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переслідував проукраїнськи налаштованих жителів Херсонщини – громадянину РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру громадянину РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року підозрюваний прибув на тимчасово окуповану територію Скадовського району і став так званим «председателем ВГА Каланчакского округа».

Задля утвердження окупаційної влади підозрюваний вказував військовим РФ на патріотично налаштованих громадян та працівників органів влади. До них окупанти застосовували психологічний і фізичний тиск, аби схилити до співпраці.

Окрім цього, підозрюваний вживав заходів для проведення незаконного референдуму щодо виходу території Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ.

Також, беручи участь у прокремлівському форумі, підозрюваний заперечував існування України та висловлювався у підтримку дій країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України у Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.