Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення військовозобов’язаних до Молдови за 19200 доларів США – викрито буковинця

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, разом з іншими наразі невстановленими слідством особами, налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України за кордон. За грошову винагороду у 19200 доларів США він організував незаконний перетин кордону з Молдовою поза пунктами пропуску для 4 чоловіків призовного віку, забезпечивши їх трансфер до лінії розмежування держкордону. Їх викрили та затримали працівники поліції у прикордонній зоні у межах села Романківці Дністровського району.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.