Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення через державний кордон псевдоволонтерів - повідомлено про підозру мешканцю Києва

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру мешканцю Києва за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував схему нелегального переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон під час дії воєнного стану.

Він реєстрував військовозобов’язаних у системі «Шлях» водієм-волонтером і таким чином сприяв їм у перетині кордону. Вартість таких послуг за одну особу становила 4,5 тис доларів США.

Затримали підозрюваного під час отримання грошових коштів. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено документи та оргтехніку з доказами протиправної діяльності.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до нелегального переправлення осіб призовного віку за кордон.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУ Нацполіції України в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.