Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу координати місць дислокації ЗСУ на Сумщині – судитимуть агента ФСБ РФ

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Сумщини за фактом державної зради, незаконного зберігання вибухівки, а також визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік був залучений до конфіденційного співробітництва представником ФСБ. На виконання завдань куратора він збирав та передавав інформацію про знаходження військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території Шосткинського району Сумської області.

Координати місць розташування військових формувань та їхню кількість агент надсилав своєму куратору за допомогою одного з месенджерів.

Під час спілкування з односельцями чоловік формував у них проросійські настрої.

Правоохоронці затримали агента 31 серпня 2022 року. Тоді під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон, в якому містяться докази протиправної діяльності, за місцем проживання – електродетонатор та близько 500 г вибухівки.

На рішення суду обвинувачений чекає під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.