Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу дані про військові та цивільні об’єкти – викрито жителя Миколаєва

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури мешканцю м. Миколаїв повідомлено про підозру у державній зраді та у закінченому замаху на пособництво у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, на початку 2023 року підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з представниками спецслужб рф. Він збирав та передавав через Telegram інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України.

У червні 2023 року підозрюваний передав координати розташування об’єктів цивільної інфраструктури у Миколаєві. При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по цих об’єктах. Він також передбачав суспільно-небезпечні наслідки у вигляді загибелі цивільного населення та руйнуванням житлових будинків.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців завчасно було попереджено скоєння кримінального правопорушення.

Під час обшуку у підозрюваного виявлено гаджети, які використовувались ним для прихованого листування з представниками російських спецслужб.

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Миколаївській області, оперативний супровід – відділ контррозвідки УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.