Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав координати місць дислокації військових підрозділів ЗСУ на Сумщині – судитимуть агента спецслужб РФ

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Шосткинського району за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік на виконання завдань співробітника ФСБ РФ збирав та передавав інформацію щодо місць дислокації в Сумській області військових підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки, кількості, напрямку її руху тощо.

Обвинувачений за допомогою одного з месенджерів відправляв своєму куратору географічні координати та скріншоти екрана свого мобільного телефону, на яких було зафіксовано місця дислокації особового складу та військової техніки. Він усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення артилерійських чи авіаударів по зазначених об’єктах.

У ході санкціонованого обшуку у липні 2022 року правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами співпраці з російським куратором.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.