Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав дані про розташування військових та об’єктів критичної інфраструктури – у Миколаєві судитимуть місцевого мешканця

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Миколаєва за фактами державної зради, пособництва державі-агресору, виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно, а також порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, інвалідності та за іншими ознаками (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1, ч. 1 ст. 161, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений збирав та передавав спецслужбам РФ відомості щодо позицій українських військ та об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва, по яким у подальшому проводились ракетні та артилерійські удари зс РФ. Також він надавав інформацію стосовно результатів вже здійснених обстрілів таких об’єктів.

Також обвинувачений поширював через месенджери у соціальних мережах антиукраїнські дописи, в яких заперечував та визнав правомірною здійснення збройної агресії РФ проти України, надавав позитивну оцінку діям окупантів, принижував гідність українських військовополонених, розпалював ворожнечу та ненависть у публікаціях та коментарях.

У ході обшуку за місцем його мешкання виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками фсб РФ та передачі зібраних даних розвідувального характеру.

Наразі чоловік перебуває під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом СБУ у Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.