Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Охороняв залізницю при окупантах та закликав до проведення псевдореферендуму - у колабораціонізмі підозрюється мешканець Херсона

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру місцевому мешканцю у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний - колишній співробітник Херсонського загону воєнізованої охорони регіональної філії АТ «Укрзалізниця». Під час тимчасової окупації міста він пішов на співпрацю з ворогом і став так званим «охранником» «государственного унитарного предприятия «Херсонская железная дорога».

Також чоловік публічно підтримував дії та рішення держави-агресора. Він дав інтерв’ю проросійському ЗМІ, в якому закликав містян прийти та проголосувати на псевдореферендумі щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР у місті Мелітополі, оперативний супровід - УСБ України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.