Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував роботу та виплату зарплати у рублях – у пособництві ворогу підозрюється псевдоначальник Каховського водоканалу

Повідомлено про підозру громадянину України, який добровільно погодився стати «начальником Каховського водоканалу» і допомагає окупантам встановлювати контроль на захопленій території.

За даними слідства, після вторгнення РФ в Україну і захоплення Каховського району Херсонщини місцевий мешканець на псевдопосаді забезпечує виплату заробітної плати працівникам підприємства у рублях. Також він надав трактори і автомобілі підприємства для обслуговування потреб ворога.  

Йому інкримінують пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Такі дії караються позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.