Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували шахрайський сall-центр і виманювали у громадян кошти – шістьом членам злочинної організації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру організатору та п’ятьом учасникам злочинної організації за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, запоріжанка розробила план заволодіння грошима громадян. До протиправної діяльності залучила свого чоловіка та ще 4-х місцевих жителів.

Підозрювані створили на території Запоріжжя та Дніпра декілька офісів шахрайського сall-центру.

Вони мали в користуванні базу контактів колишніх клієнтів мережі інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я. «Працівники» центру в декілька етапів телефонували громадянам та пропонували отримати грошову компенсацію за неякісний товар, придбаний через інтернет.

Спочатку під виглядом співробітників виконавчої служби роз’яснювали умови стягнення компенсації через суд. Потім, прикидаючись представниками судового органу та казначейства, переконували потерпілих сплатити «державний грошовий збір» за отримання «послуги».

У такий спосіб довірливі громадяни перерахували на підконтрольний злочинній організації банківський рахунок понад 3 млн грн.

Слідство триває.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.