Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організовували передачу деревини для окупаційної влади – двом лісникам з Харківщини повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом лісникам заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, старший майстер лісу Борівського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» перейшов на бік ворога. Лісник добровільно обійняв посаду «старшего мастера леса Боровского лесничества», незаконно створеного на базі українського держпідприємства.

Він організовував заготівлю деревини та передавав її російським загарбникам для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд проти ЗСУ.

Його колега став при окупантах «лесничим» у фейковому лісництві та сприяв передачі українського лісу для потреб окупаційної влади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.