Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація та проведення псевдореферендуму на Луганщині – ще 5 особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури п’ятьом громадянам України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в листопаді 2018 року п’ятеро підозрюваних прийняли присягу так званих «депутатів народної ради ЛНР ІІІ скликання».

20 вересня 2022 року вони проголосували за прийняття так званого закону «Про референдум ЛНР з питання входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта РФ». На основі цього «документа» 23-27 вересня 2022 року на тимчасово окупованій території Луганської області та на «закордонних дільницях» на території РФ було організовано та проведено псевдореферендум.

Підозрювані здійснювали заходи з агітації на підтримку проведення фейкового заходу.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.