Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Окупаційному муфтію мусульман Криму повідомлено про підозру у підтримці російської агресії

За процесуального керівництва прокуратури автономії Голові, підконтрольного окупантам, Духовного управління мусульман Криму та Севастополя повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, а також колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення у вересні 2022 року окупаційний муфтій Криму почав активно закликати кримськотатарське населення підтримувати дії ворога.

Виступаючи у пропагандистських ЗМІ, він виправдовував окупацію півострова, позитивно висловлювався щодо збройної агресії РФ та транслював «ідеї руського міра». Підозрюваний засуджував українську владу та представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова.

За свої «старання» муфтій був нагороджений медаллю «За доблестный труд» та орденом «За верность долгу» від так званої Республіки Крим.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим, оперативний супровід – ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.