Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оголошення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів САП

Відповідно до частини першої статті 8-1 Закону України «Про прокуратуру» та рішення конкурсної комісії від 06 жовтня 2022 року оголошується початок проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відбір кандидатів проводиться на зайняття посад прокурорів відділів управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді (наразі 7 вакантних посад) та прокурора аналітично-статистичного відділу (1 вакантна посада).

До участі в конкурсі запрошуються особи, які відповідають вимогам частини п’ятої статті 27 Закону України «Про прокуратуру».

Не допускаються до участі в конкурсі особи:

·                  які відповідно до пункту 31 розділу ХІІІ Закону України «Про прокуратуру» протягом п’яти років до дня набрання чинності Законом України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року № 1697-VII працювали (проходили службу), незалежно від тривалості, у спеціально уповноважених підрозділах по боротьбі з корупцією в органах прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України, податкової міліції, Служби безпеки України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та митних органах;

·                  щодо яких наявні обмеження для призначення на посади прокурорів, встановлені частиною шостою статті 27 Закону України «Про прокуратуру», а також Законами України «Про очищення влади» та «Про запобігання корупції».

 

Кандидати на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подають такі документи (п. 4.2 Порядку проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 30 вересня 2022 року (далі – Порядок):

– письмову заяву про участь у відкритому конкурсі на зайняття посади прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (додаток 1 Порядку);

– анкету (додаток 2 Порядку) із вклеєною фотокарткою (3,5 х 4,5 см) та автобіографію;

– копії паспорта громадянина України та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

– копію документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання;

– копію трудової книжки (за наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування станом на момент оголошення конкурсу для підтвердження наявності стажу роботи в галузі права не менше п’яти років;

– довідку про допуск до державної таємниці (за наявності);

– копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);

– медичну довідку про проходження обов’язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів, затверджену наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 січня 2002 року № 12, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 01 лютого 2002 року за № 94/6382, та сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 листопада 1997 року
№ 339, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 грудня 1997 року
за № 589/2393;

– письмову згоду на збирання, зберігання та використання інформації про особу з метою оцінки її готовності до роботи на посаді прокурора та проведення с тосовно неї спеціальної перевірки (додаток 3 Порядку);

– заяву про відсутність заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання (додаток 4 Порядку);

– копію декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, що подана відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»;

– декларацію доброчесності і родинних зв’язків (додаток 5 Порядку).

 

Кандидати подають повний пакет документів особисто або електронною поштою у період з 10 по 24 жовтня 2022 року включно.

 

Особистий прийом документів здійснюватиметься з 10 по 24 жовтня 2022 року в робочі дні з 09 год 00 хв до 18 год 00 хв за адресою: 04050, м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 81-Б, аудиторія 106.

Документи подаються шляхом надсилання в електронній формі на адресу електронної пошти конкурсної комісії: [email protected].

Кінцевий термін подання документів в електронній формі 18 год 00 хв 24 жовтня 2022 року.

Кожен електронний документ має бути збережено окремим файлом у форматі «pdf». В імені файлу зазначаються прізвище, ініціали та рік народження особи, яка подає документи, назва документа (зразок: «Петренко І.І. 1975. Копія паспорта громадянина України»).

Відскановані копії документів повинні бути якісно виготовлені, доступними для читання, повно й чітко відображати інформацію та відомості, внесені до них, незалежно від змісту такої інформації.

Особа засвідчує правильність електронних документів, які вона насилає органу, кваліфікованим електронним підписом.

Обов’язок правильності заповнення заяви та повноти оформлення документів покладається на особу, яка бажає взяти участь у конкурсі (п. 4.7 Порядку).

Телефон робочої групи: (050) 532-91-63

Інформація про осіб, допущених до участі у відкритому конкурсі, дату, час і місце проведення тестувань та співбесід, рейтингові списки кандидатів буде оприлюднюватися на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора.

Слідкуйте за оголошеннями!

За ходом конкурсу також можна стежити на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в соціальній мережі «Facebook» та на її каналі в месенджері «Telegram»