Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оформлення фіктивної інвалідності – трьом спільницям на Хмельниччині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури двом медичним працівникам та їхній спільниці повідомлено про підозру у зловживанні впливом, вчиненому у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, голова лікарської комісії одного із медичних закладів регіону організувала злочинну схему заробітку на оформленні фіктивних медичних документів.

До злочинної діяльності вона залучила медсестру та свою знайому, яка підшукувала «клієнтів» та через медсестру передавала їхні документи та гроші лікарю.

Усіх трьох правоохоронці викрили після отримання та розподілу 4600 доларів США.

За результатами обшуків в службових кабінетах, за місцем проживання фігурантів та у їхніх авто вилучили гроші в національній та іноземній валюті на понад 7 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу УСР в Хмельницькій області ДСР НП України та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.